Stjärntecknen och Husen

När man ställer ett horoskop är det alltså en massa detaljer man ska ta hänsyn till och det är långt mer avancerat än att läsa ett dagstidningshoroskop.

När man ställer ett horoskop behöver man personens födelsedag, tid och födelseplats för att få ett tillförlitligt resultat. Det är inte alla som har tillgång till den exakta födelsetidpunkten och det är lite otur eftersom horoskopet utan tidpunkten blir mindre exakt.

När man känner till alla uppgifterna räknar man ut personens födelsehoroskop och utifrån det resultatet kan man även titta på specifika datum och förutsäga skeenden inför framtiden.

Vad man som astrolog tittar på är de tio planeternas placering i 12 olika tecken och dessutom deras placering i 12 olika hus som symboliserar livsområden så som hus och hem, ekonomi, arbete och så vidare. Vidare tittar man på hur planeterna samverkar eller motarbetar varandra inbördes i varje persons horoskop.

Väduren och Hus 1

Väduren är ett tecken med framåtanda, en självsäker och driven individ. Det första huset symboliserar ansiktet utåt och det tecken som första huset startar i kallas Ascendenten. Ascendenten är den person som yttervärlden möter, den roll man presenterar mot yttervärlden.

Oxen och Hus 2

Oxen är en lugn och stabil person som har långt till vrede men när Oxen blir arg ser vederbörande rött och omgivningen bör sticka och gömma sig, även om det kan gå flera år innan Oxen fått nog. Hus 2 symboliserar den materiella tryggheten och ekonomin. Vilket tecken man har i huset kommer att färga ekonomin. Den som har andra husspetsen i Skytten kommer till exempel att ha en oberäknelig ekonomi där pengarna rullar in och ut men det alltid tycks fungera eftersom Skytten styrs av Jupiter, lyckoplaneten.

Tvillingarna och Hus 3

Tvillingarna styrs av Merkurius som råder över tal och kommunikation men tvillingarnas dualitet vittnar om att man gärna får dubbla budskap och inte ska fästa så stor vikt vid det sagda förrän man vet med säkerhet. Hus 3 symboliserar kommunikation, handel och kortare resor.

Kräftan och Hus 4

Kräftan sluter sig gärna i sitt skal och gillar lugn och ro och mindre sällskap. Hus 4 är hemmets hus.

Lejonet och Hus 5

Lejonet är Zodiakens konung som gillar att stå i centrum. Hus 5 står för nöjesliv, teatrar och dramatik i rampljuset. Skådisar kan ha betoning på detta hus.

Jungfrun och Hus 6

Jungfrun vill ha ordning och reda och Hus 6 står för arbetslivet.

Vågen och Hus 7

Vågen är fredsmäklaren och Hus 7 står för relationer mellan såväl vänner som närmare relationer eftersom Vågen styrs av Venus.

Skorpionen och Hus 8

Skorpionen står för passionen och den farliga mystiken och Hus 8 för livets mörkare sidor,olyckor och liknande.

Skytten och Hus 9

Skytten är zodiakens spellevink och Hus 9 står för långa resor och personlig utveckling.

Stenbocken och Hus 10

Stenbocken står för avancemang där Stenbocken oväntat kan avancera till höga nivåer. Hus 10 står för karriär.

Vattumannen

Vattumannen är rebellen och den som lever långt före sin tid. Hus 11 står för vänskapsrelationer och stora grupper.

Fiskarna och Hus 12

Fiskarna består av lite av varje annat tecken och symboliseras därför av två fiskar som simmar i olika riktning. Djupa känslor, mystik och drömmar. Hus 12 står för djup andlighet, kontemplation och även isolering och ensamhet.