Planeternas inflytande på människan

Är det möjligt att det är skrivet om människor och deras liv i stjärnorna?

Ja, mycket är dolt för oss men ett rent fysiskt faktum är att planeterna har inflytande över vad som händer på jorden. Ett av de tydligaste bevisen på detta är det faktum att månen påverkar det stora haven till ebb och flod. Att säga att vi människor – som består av vatten till 75% – skulle vara opåverkade av månens inflytande skulle vara ett slags storhetsvansinne. Vi påverkas starkt av månen och vissa människor mer än andra. Till exempel betyder det engelska ordet “lunatic” från ordet “Luna”, vilket betyder “måne” på latin som engelska ordet “lunatic” egentligen “mångalning”. Våldsam brottslighet tenderar att öka vid fullmåne, ett fenomen som kan studeras genom att följa polisbrottsstatistiken.

Andra blir lugnare och stabilare vid fullmåne. Ett exempel är en person som är född i tecknet Vågen men har månen placerad i Oxen. En person med den konstellationen kan uppleva sig mycket stabilare och mer balanserad vid fullmåne när oxens lugnande inverkan stillar den ständigt velande vågen och skapar balans.

Det var Månens inflytande men då finns det inflytande från solen, Merkurius, Venus, Mars, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto också.

Pluto – vän eller fiende?

Plutos influenser är kända för att vara skrämmande eftersom Pluto bryter ner för att bygga något nytt. Det kan naturligtvis vara läskigt – men måste det vara ett negativt inflytande?

Nej! Beroende på placeringen i horoskopet förstås. Men jag har ett nytt bevis på Plutos positiva sida till exempel när Pluto passerar det andra huset, ekonomins hus. Förändringar. Revolutionära förändringar. “Se, den gamla är förgånget och något nytt harkommit” som bibelversen säger.

Om ekonomin har varit bra och fungerat, kan ruin vara i antågande när Pluto går in i hus två vilket naturligtvis har ett negativt inflytande på ekonomin, bryta ner de gamla inkomstkällorna och ruinera allt det som man vant sig vid. Detsamma är sant när det gäller motsatsen vilket jag nyligen har sett. Om du har levt i fattigdom, kämpar varje månad för att få livet att fungera och Pluto passerar genom det 2:a huset, ekonomins hus, kommer det att förändras radikalt inom ekonomin. Du kommer att få ett jobb, en arv, vinna pengar på lotteri eller liknande eller vara med om något som gör att du ser pengarna som flyter in som aldrig tidigare. En positiv revolution. Det händer inte för alla. Pluto är en väldigt långsam planet och kan bara passera tre olika tecken och hus (astrologisk term för livsområde) under en livstid och kanske inte involvera hus två alls under ett liv och då blir det inga revolutionära förändringar på det området av livet.

Så, är Pluto en vän eller en fiende? Svårt att säga, men när Pluto rör sig i ditt liv så kommer du att märka det.

Oavsett vad man går igenom under ett liv så kan man lära sig att se på det på ett av två sätt; antingen är det slumpen som styr eller så är det förutbestämt och tänkt som läxor som får gör att människan växer.